Playmate

Byla jsem mladá a nerozumná. Máma mi říkala, abych se pořádně rozhlížela. Nejdřív doleva a potom doprava.

Jenže mně bylo 8 a ráno, když jsem chodila do školy, už na mě na druhé straně silnice v 7:30 čekal můj spolužák Patrik, a tak jsem se vždycky vrhla střemhlav do silnice a se zavřenýma očima jsem přeběhla na druhou stranu. Tehdy byl batoh větší než já. Nosila jsem máminy pletené svetry, které bych velikostí mohla nosit dodnes. Máma mi tvrdila, že vyrostu. Nevyrostla jsem. Po škole mě potom Filip doprovodil domů. A odpoledne jsme zase chodila k Honzíkovi hrát Mária na Windowsech 98. O muže nebyla nouze.

Když jsem se onehdy podívala v tramvaji jedné slečně přes rameno, vypadala podle výrazu v obličeji, že na ni taky čeká Patrik, ale na rozdíl ode mě se pořádně rozhlížela. V nepravidelných intervalech kroutila nad telefonem hlavou doleva a doprava. Zdálo se ale, že přechází D1, kde 10 pruhů jede do Brna a jen jeden do Prahy. Zjistila jsem, že si prohlížela potenciální partnery na seznamovací aplikaci Tinder.  Za chvíli jsem už kroutila hlavou i já. Ne nad telefonem, ale nad tím, jak jsem blbá. Nechala jsem si Lítačku v jiné kabelce. A tak jsem dostala poprvé v životě pokutu. Hlavou kroutil i pán vedle mě, který se rozčiloval, že budu platit jen 50 Kč. Asi mi záviděl. A já byla tak zmatená ze svého přestupku, že jsem zapomněla vystoupit.

Odpoledne jsem už měla svoji Lítačku a mohla jsem se vrátit s čistým svědomím do dopravního procesu. Všimla jsem si, že slečna z dopoledne nebude jediná, kdo bude mít problém si zapamatovat jména svých Tinder objevů. Spolucestující Pavel, jak jsem se dozvěděla z telefonu, to myslí vážně, váží si žen a udělá, co ti na očích vidí a neprozradí, jak jste se seznámili. Miluje sport, zdravý životní styl a dobrodružství v divoké přírodě a je bojovník za práva zvířat.

Pavel to určitě myslel vážně, ale asi tak s deseti holkami. Valentýna podle něj měla krásný úsměv. Káje to na fotkách děsně slušelo. Petra měla sexy nohy. S Pájou by v neděli dovedl ležet v posteli hodně dlouho. Na Alici zase myslel celou noc. Žen si vážil leda na obrazovce. Babičku, která nad ním stála, sednout nepustil. Na očích jsem toho měla hodně, ale nic mi z toho nesplnil. Když vystoupil z tramvaje na Divoké Šárce, zapálil si cigaretu, zapil to redbullem, poupravil si svoji koženou bundu a vydal se směrem k Mekáči. Jediné, co snad splnil, bylo dobrodružství v divoké přírodě. Aby došel do Mekáče, přeběhl dva metry trávníku.

Přemýšlela jsem, jaký bych si udělala profil já. Ideální žena. Přes den vydělávám peníze. Večer se budu starat jen o tebe. Podpořím všechny tvé plány. Ve středu budeme sledovat Ligu mistrů a nepromluvím u toho ani slovo. V týdnu ti budu vařit fitness recepty. V neděli si vychutnáš křupavou kachničku se zelím a dvěma druhy knedlíků. Až se ti omrzí kachnička, udělám ti jemnou svíčkovou s domácími brusinkami. Chceš si občas vyrazit s kamarády na jedno? Budu na tebe čekat vzhůru klidně do čtyř do rána v sexy noční košilce. A svým kamarádům se můžeš chlubit, že jsem fotila pro Playboy.

A teď popravdě. Vyvolený by se mohl chlubit, že chodí s holkou z Playboye. Mám tam fotku. Oblečenou a bylo mi jedenáct. Fotili nás v baletních trikotkách na článek o tanci. Má to spoustu výhod. Mohl by si označovat fotky na Instagramu s hashtagem #myplaymate. V online světě by mu kamarádi záviděli. V offline světě by pochopili, že k playmate mám blízko asi jako Chuck Norris. Umím toho sice hodně, ale obnažené fotky nefotím. Občas vzpomínám na Patrika, Filipa i Honzíka. Trávili jsme spolu hodně času a naživo. Naše mobily měly totiž tři řádky, tlačítkovou klávesnici. A smska tehdy stála 2,50 Kč.

 

Autor: Anna Řibřidová | čtvrtek 13.4.2017 9:32 | karma článku: 22,51 | přečteno: 1198x
  • Další články autora

Anna Řibřidová

Tichá přání

13.8.2022 v 14:43 | Karma: 9,56

Anna Řibřidová

Jedna za život

23.6.2020 v 21:46 | Karma: 13,95

Anna Řibřidová

Jak jsem se zase neseznámila

14.6.2018 v 17:07 | Karma: 31,11

Anna Řibřidová

Je to kampaň

10.11.2017 v 9:08 | Karma: 18,77