Sex managerka

Popíjím šampaňské. Mezi palec a ukazovák vezmu šťavnatou jahodu, která zbyla na dně skleničky, sklopím oči a smyslně se do ní zakousnu.

Najednou přede mnou stojí charismatický čtyřicátník. Přes bílou košili prosvítá dokonale vypracované tělo. Sleduje můj výstřih. Pak mi podává ruku: "John, marketing manager." "Anna, sex manager." Nevěří. Podávám mu vizitku. Znovu  sleduje můj výstřih.
Moje nová práce? Ne. Jen si tak představuji scénu z firmy, která by zavedla dnešní švédský nápad hodinové pauzy na sex. A mě by vybrali na pozici sex managerky. Někdo by to přeci musel řídit. 12:00 rozesílám pozvánku k události "Pauza na sex". V příloze samozřejmě posílám doporučený dresscode. Přijde mi to vzrušující pozice. Mám přímo pocit misionářky, která dělá něco pro lepší budoucnost lidstva. Určitě se podaří zvýšit porodnost v naprosto neplodné společnosti.
Po měsíci. Jediný, kdo pravidelně využívá pauzy na sex, je ředitel a sekretářka, a jak se ukázalo, ti už to dělali i před tím. Jako nováček projevila zájem akorát Pamela z trvale udržitelného rozvoje, takže ředitel svolil, že se může přidat. Musí přeci držet tradici švédské trojky. Jsem znechucena. Myslela jsem na blaho lidstva a oni mysleli jen své blaho. Později jsem zjistila, že ředitel zajistil trvale udržitelný rozvoj celé vesnice.
Kupuji si první letenku do Ameriky. Tam je nebe modřejší a pes štěká wof wof. Všechny firmy mě samozřejmě hned chtějí. Nastupuji tam, kde nejvíc platí, prý se to v Americe tak dělá. Chci být nejvíc americká. Nastupuji na pozici senior specialisty v oblasti benefitů pro ženy. Matka Tereza po druhé. Vyvěšuji si americkou vlajku na stěnu své prosklené kanceláře. Zvoní telefon. Můj první americký telefon, tak k tomu si musím hodit nohy na stůl. "Vaše výzva bude oddálit reprodukční věk žen na 35 let. Máte na starosti program firemních benefitů zmrazení vajíček." Než se zhroutím pod stůl, zatočím se ještě dvakrát v tom bezva křesle na kolečkách.
Nemůžeme řídit všechno, naše touhy ani biologické hodiny. Možná bychom se měli vydat někam mezi soby, abychom pochopili, že nezáleží, jestli je sob v Americe nebo ve Švédsku, když na něj přijde říje, neřídí se pauzou na sex. 

Autor: Anna Řibřidová | pondělí 27.2.2017 21:54 | karma článku: 25,69 | přečteno: 1908x
  • Další články autora

Anna Řibřidová

Tichá přání

13.8.2022 v 14:43 | Karma: 9,56

Anna Řibřidová

Jedna za život

23.6.2020 v 21:46 | Karma: 13,95

Anna Řibřidová

Jak jsem se zase neseznámila

14.6.2018 v 17:07 | Karma: 31,11

Anna Řibřidová

Je to kampaň

10.11.2017 v 9:08 | Karma: 18,77